Mungra afgestraft voor illegaal bellen in cellenhuis

De politicus Surindra Mungra maakte illegaal gebruik van een mobiele telefoon in de inrichting. Mungra werd betrapt tijdens het bellen. Hij werd daarom opgebracht naar het oud gebouw van het Huis van Bewaring. Op de zitting zijn er gisteren vier getuigen in deze zaak gehoord. De eerste getuige, een achterbuurvrouw van de dienstvrouw Parbatie R., verklaarde dat zij een slenterig meisje de verdachte Mungra zag masseren en vervolgens spelen met zijn haar. Dit speelde zich af op het balkon bij Parbatie. Daarna hoorde zij de verdachten en de anderen zingen en lachen.
De tweede getuige, de schoonzoon van Parbatie, gaf de rechter te kennen dat hij op een dag het meisje uit de wagen van Mungra zag stappen met een portie eten. Bij het zien van de getuige rende het meisje het huis in. Later op de avond zag de schoonzoon dat Mungra terug was gekomen. Hij had een flashlight bij zich en nam het meisje mee. De schoonouders waren niet thuis. De jongste dochter van Parbatie en het slachtoffer waren alleen thuis toen Mungra terugkwam. De oudere dochter van Parbatie ging naar de politie en deed aangifte hierover. De schoonzoon kon zich bepaalde delen van zijn verklaring niet meer heugen.
De tweede en derde getuigen waren werkers van Mungra. Een van die twee verklaarde dat een meisje thuis bij Mungra kwam. Maar op dat moment lag haar ‘baas’ te slapen en toen was het meisje weggegaan.
Advocaat Oscar Koulen verzocht de rechter gisteren voor de vierde keer om de vrijheidsbeneming van Mungra op te schorten. Ook de advocaat van Parbatie verzocht de rechter om zijn cliënt naar huis te sturen. Volgens de raadsman zijn alle getuigen reeds gehoord en is er dan ook geen sprake meer van bewijsvertroebeling.
De vervolgingsambtenaar, Lydia Ravenberg, verzocht de rechter om het verzoek van de raadslieden niet toe te wijzen. Rechter Maytrie Kuldipsingh wees het verzoek af. Zij gaf aan dat indien aan de verdachten slechts mensenhandel was ten laste gelegd, zij de inverzekeringstelling zou kunnen opschorten. Op 4 juli komt het OM met haar strafvoorstel. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!