‘ID-kaarten maken, gebeurt nog centraal’

Het  maken van identiteitskaarten op de zaterdagen  heeft een goede aanloop, zegt John Saharie, de waarnemend directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Vele mensen maken graag gebruik van de zaterdag om hun identiteitskaarten te maken. De werkende klasse, de senioren burgers en de studenten maken volgens Saharie graag gebruik van de opening op de zaterdagen.
Het maken van de identiteitskaarten kan op dit moment niet overgeheveld worden naar de andere pilotkantoren die op de zaterdag open zijn. Het CBB zit met een aantal technische zaken. Er moet eerst een overzicht zijn van de bevolkingsadministratie. Het ontbreken van deze informatie werkt heel stagnerend, waardoor er niet overgegaan kan worden tot decentralisatie. “Het vervaardigen van de identiteitskaarten moet dus voorlopig centraal gebeuren.” Voordat de kaarten worden gemaakt, moet de verificatie in de desbetreffende registers gedaan worden. Deze registers zijn nog niet digitaal beschikbaar. Vandaar dat het CBB de mobiele units heeft die de districten aandoen om de identiteitskaarten te maken.

error: Kopiëren mag niet!