Hooghart laat Fiso opzij en gaat met vakantie

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, is maandag voor een maand vakantie naar Nederland vertrokken. Bij terugkeer zal hij de draad wat betreft het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) oppakken. De CLO vindt dat Fiso niet heeft gewerkt en overboord gegooid moet worden. Vicepresident Robert Ameerali zegt echter dat Fiso niet teruggedraaid zal worden.
Hooghart heeft voor zijn vertrek naar Nederland nog gesproken met Ameerali. Zij hebben elkaars standpunten verder verduidelijkt. Dagblad Suriname verneemt dat tussen beide personen geen grote verschillen zijn. Beiden zijn het met elkaar over eens dat Fiso aan verandering toe is. Ameerali vindt dat vooral de ambtenaren, die in de laagste schalen zitten, nauwelijks verbetering hebben gemerkt toen Fiso ingevoerd werd, terwijl landsdienaren in hogere schalen enorm vooruit gegaan zijn in salaris.
De Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) zijn het niet eens met de CLO dat Fiso overboord gegooid moet worden. Alle partijen vinden dat om de tafel gezeten moet worden om over deze kwestie te praten. Midden in het Fiso-gevecht gaat Hooghart echter met vakantie.

error: Kopiëren mag niet!