Gewelddadige valsemunter gestraft met 2 jaar cel

Gilliano Abdoella gaat voor twee jaar de bak in wegens het namaken van bankbiljetten, poging tot zware mishandeling en afpersing. De verdachte heeft het feit volmondig bekend. Rechter Maytrie Kuldipsingh achtte alle drie feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde de verdachte conform de eis van officier van justitie, Lydia Ravenberg.
De verdachte viel door de mand bij het betalen bij een pompstation. De pompbediende merkte op dat het om een vals biljet ging. Gilliano trok een gaspistool voor de pompbediende. De bediende schrok hevig en rende weg met de contactsleutel in zijn hand. De verdachte ging hem achterna. Een mevrouw met een kind in de auto reed op dat moment toevallig voorbij. Abdoella bedreigde haar met het gaspistool en dwong haar om uit te stappen. De verdachte reed toen met het voertuig van de mevrouw terug naar het pompstation. Hij haalde zijn bescheiden uit zijn wagen en reed vervolgens weg met het voertuig van de vrouw. Zijn voertuig liet hij achter bij het pompstation. Abdoella heeft dit alles toegegeven. Hij verblijft samen met zijn jongere broer in een woning en heeft de apparaten van zijn broertje gebruikt om de biljetten na te maken. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte alleen biljetten van SRD 50 en 100  heeft nagemaakt.  Die had hij echter niet op het juiste formaat uitgeknipt. De politie heeft de betreffende apparaten aangetroffen in de woning.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!