DNA vergaderde 3 keer in mei

De Nationale Assemblee heeft na de Wet Belaging niet meer in het openbaar vergaderd. In huishoudelijk verband is het college in de maand mei wel 3 keer bij elkaar geweest. Meer niet. In de huishoudelijke vergaderingen is er gesproken over het wel of niet zitten in de coalitie en dienstreizen.
Op dit moment zitten 9 parlementariërs in het buitenland. Het parlement kan niet vergaderen, omdat er van de 9 leden, 6 van de coalitie zijn. Als er daadwerkelijk op 30 leden wordt gerekend, betekend het dat de coalitie uit zichzelf geen quorum kan opbrengen.
Winston Jessurun denkt dat het ‘reshuffling gedoe’ in de regering het functioneren van het parlement heeft beïnvloed. Het parlement wist niet waar zij aan toe was.
Ronny Asabina denkt dat er gewoon geen wetten zijn om te behandelen. De wetten die op de agenda moeten staan, zijn volgens zijn inlichtingen nog in voorbereiding. De wetten Kinderopvang en Bloedvoorziening kunnen niet behandeld worden. Ook de reshuffling heeft het werk in DNA laten bevriezen.

error: Kopiëren mag niet!