Bierdjoe tegen Hardajal eindigt in remise

Vorig week werd de interne competitie bij de damvereniging Combinatie ’80 voortgezet. Ondanks de vele verhinderingen waren er toch 3 partijen op het schema. Ashwien Bierdjoe nam het op tegen Pradeep Hardajal (oud-finalist PL-dammen 1993). Het werd een taaie en zeer spannende game waarbij Hardajal het voortouw in handen nam. In het middenspel zag zijn opponent gevaar en koos voor een grote gelijke ruil waarna het spel weer helemaal open was. Beide dammers speelden daarna nog om te winnen, maar het werd uiteindelijk een mooie gelijkwaardige remise.
Vinod Lachmon en Bidjaikoemar Toelsie kwamen ook niet verder dan een gelijkspel. Reza Sadiek nam het op tegen Hendrik Kerto (oud-finalist PL-dammen 1998). In de 20ste zet maakte eerstgenoemde een fout in de spelopbouw. Kerto nam toen een sterke 1 om 1 ruil naar voren. Sadiek was genoodzaakt een schijf te offeren om daarna weer een schijf van Kerto te gaan vangen. Uiteindelijk verloor Reza toch de wedstrijd met 1 schijfnadeel van Kerto die hem in het eindspel positioneel vastzette. Damdokter John Sadiek die de wedstrijd ook volgde wees de dammers na de partij op een mooie diepe remisevariant voor Reza. De volgende speeldag is op donderdag 7 juni a.s. om 8 uur ‘s avonds.

error: Kopiëren mag niet!