Personeelstekort vertraagt ingebruikname CBB-Kwatta

Het CBB-kantoor van het ressort Kwatta is geruime tijd ondergebracht in de Q- mall. Het terrein waar het bureau stond, was zeker voor drie tot vier jaren onder  wied. John Saharie, waarnemend directeur CBB, zegt dat niet lang na zijn aanstelling hij er werk van heeft gemaakt en binnen de kortste keren werd het terrein opgeknapt. De nutsvoorzieningen, waaronder water en elektriciteit, zijn reeds in orde gemaakt. Het gebouw is grondig gerenoveerd en is heel representatief gemaakt. Het gebouw is  ready om wederom in gebruik te worden genomen, maar het probleem waarom het pand nog niet  gebruikt wordt, is omdat het CBB met een tekort aan personeel zit. Saharie zegt dat er meer personeel nodig is om het bureau te bemensen.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de werving. De directeur zegt dat als het aan hem lag, de verhuizing en bemensing binnen de kortste keren een feit zouden zijn, maar dat heeft hij niet in de hand. Het personeel is gedurende de afgelopen jaren danig gaan afslanken. De leiding heeft er geen werk van gemaakt om invulling te geven aan de vacante plekken en er is geen nieuw personeel binnengehaald. Een ander probleem is de personeelsstop. Saharie zegt dat zij nu kijken naar een werkbaar model. Inmiddels heeft hij twee van zijn eigen personeelsleden daar naartoe gedirigeerd. Er zijn interne sollicitaties de deur uitgegaan. Zij die belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden voor een eventuele overplaatsing naar het CBB-kantoor Kwatta.
Het oud gebouw aan de Kwattaweg werd enkele jaren terug gesloten vanwege de deplorabele staat van het gebouw. Het kantoor werd verhuisd naar een ruimte in de Q- Mall. De bedoeling was om een tijdelijk onderkomen te zoeken, maar nu ruim vier jaar later zijn ze nog steeds gevestigd in de Q-Mall.

error: Kopiëren mag niet!