NSHI organiseert Sangeet Ki Raat op 2 juni (nieuw)

In het kader van de herdenking en viering van 139 jaar Hindostaanse Immigratie in Suriname organiseert de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI) een grootse culturele muziek-, zang- en dansavond, SANGEET KI RAAT 2012 op zaterdag 2 juni 2012 van 20.00 uur tot 00.30 uur op het partyterras van het Lalla Rookh Complex. Op deze avond zullen diverse groepen en artiesten (zangers, muzikanten en dansers) uit Suriname optreden. De muziek zal bestaan uit: klassiek/modern baithak gana, sohar, qawali, folklore en filmliederen gebracht door diverse groepen z.a. de Indian Semi-Classical Group o.l.v. Robby Oedietram, Bisnoewatie & Group o.l.v. Bisnoewatie Khoesal, muziekformatie Elegance o.l.v. Riaz Ahmadali met ervaren en jeugdige zangers als: Robby Oedietram, Rajan Kalpoe, Radjesh Ramnarain, Bisnoewatie Khoesal, Esseline Sewrattan, Sharda Ahmadali-Doekhie, Viresh Oedietram, Sachin Bhikharie, Ilhaam Ahmadali, Raoel Doekhie en Neelam Matadin.  De muzikanten op deze avond zijn: op de keyboard – Riaz Ahmadali, op de dhol – Kries Jainath en Kiran Ramphal, op de dhantaal – Rabin Soekhoe, op de bongo: Suresh Hira, op de dhapla – Lal Thakoer, op de percussie – Amrish Persaud en op de tabla – Roche Soehawan. Lal Thakoer zal een dhaplademonstratie verzorgen en verder zullen er speciale optredens zijn van Londhwa Ke Naadj o.l.v. Maden Toelsie en Rajen Ghirao. De pupillen van Dansschool Satrangi o.l.v. Sadhana Mohan zullen enkele dansnummers presenteren.  Ook het Indian Culture Centre (ICC) van de Indiase Ambassade in Suriname zal met haar studenten optredens verzorgen.
De toegang is vrij en er zullen koude dranken en warme hapjes verkrijgbaar zijn in de goed voorziene bar/keuken die beheerd wordt door de Jongerenvereniging NAUYUGA, die de baten uit deze fundraisingsactiviteit zal aanwenden voor een sociaal project.
Deze activiteit heeft een jaarlijks terugkerend karakter en wordt dit jaar voor de 7-e keer op rij georganiseerd. Het doel van deze activiteit is om elk jaar rondom 5 juni de komst van Brits-Indische contractanten te herdenken die onder haast onmenselijke omstandigheden hebben moeten leven en arbeiden en vieren het feit dat deze contractanten met noeste arbeid, trots en spaarzaamheid een nieuw bestaan voor zichzelf en hun nageslacht hebben opgebouwd en gecreëerd.
Er zal op dinsdagochtend 5 juni 2012 ook bij de plaquette van de Hindostaanse Immigratie aan de Waterkant (niemboom-monument) en het Baba en Mai-standbeeld bloemstukken gelegd en mala’s omhangen worden door de NSHI en NAUYUGA.

error: Kopiëren mag niet!