Buschauffeur krijgt berisping

“Ik vind dat de rechter een terechte beslissing heeft genomen. De rechter besliste dat ik geen boete meer hoef te betalen. Wat ik wel erg vind, is dat ik tot vier keren toe op de zitting moest verschijnen. Zoals beloofd,  nam ik voor de overtuiging vier foto’s mee voor de rechter”, zei de buschauffeur, Aniel, aan Dagbad Suriname.
Aniel moest zich vrijdag verantwoorden bij rechter Anand Charan wegens het begaan van een verkeersovertreding op 7 februari. Volgens een agent liet Aniel twee passagiers bij een niet daarvoor geschikte plaats uitstappen. Volgens de buschauffeur is hij wel bij een bushalte gestopt. Hij gaf aan dat de bushalte wel vernietigd is, maar dat een deel van het bushaltebord nog op die plaats staat. Op de zitting bracht Aniel voor de duidelijkheid foto’s mee om te bewijzen dat hij gelijk had. Als gevolg van een aanrijding zou het bord zijn vernield. Aniel onderhoudt die route al jaren. Hij wist dat er een bushaltebordje daar stond. Nadat hij de bekeuring die de agent had uitgeschreven in ontvangst had genomen, stapte hij naar het ministerie van Openbare Werken om zaken te verifiëren. Daar vernam hij van de desbetreffende ambtenaar dat er aldaar wel een bushaltebordje staat.
Het Openbaar Ministerie, in de persoon van Lydia Ravenberg, heeft dit ook nagetrokken bij OW en het blijkt dat er geen bushaltebord op die plaats staat of heeft gestaan. Het OM was van oordeel dat Aniel zich wel schuldig heeft gemaakt aan de verkeerovertreding en eiste een boete van SRD 350, subsidiair 7 dagen hechtenis. De rechter waarschuwde Aniel echter voor deze keer.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!