The Indian Eagles 30 jaar

Het 30-jarige bestaan van de muziekformatie The Indian Eagles is afgelopen zaterdag in de dr. Anton Philipszaal te Den Haag gevierd. Aan stichting Dosti is gevraagd om dit te organiseren omdat stichting dosti, waar Gandhy Poeran voorzitter is hun vanaf het ontstaan van deze muziekgroep ondersteund heeft. De muziekformatie gaf ter gelegenheid daarvan een concert. The Indian Eagles maakt swingende muziek, die iedereen aanspreekt. The Indian Eagles is niet zomaar een muziekformatie. The Indian Eagles heeft tijdens haar 25-jarige jubileum een stadspenning van Den Haag in ontvangst mogen nemen voor uitzonderlijke prestaties voor de hindoestaanse gemeenschap in Nederland. The Indian Eagles is de eerste, die Mukesh tere yaadin heeft begeleid in januari 1986 in Amacitia (met tabla- harmonium-dhol). Verder is The Indian Eagles de eerste hindostaanse band die op koninginnenacht heeft opgetreden. Ook heeft The Indian Eagles in 1994 de Moore Caribbean Award als beste Hind-Zuid Amerkaanse band in Nederland in ontvangst mogen nemen. The Indian Eagles heeft 23 jaar achter elkaar opgetreden op de Milan Den Haag en heeft daar diverse awards in ontvangst mogen nemen.
De historie van The Indian Eagles is ook zo bijzonder: Toen bandleider John Mokamsing begin jaren ’70 naar Nederland ging, wilde hij heel graag zijn muzikale gevoelens verder vorm geven. Al gauw wist hij een groep muzikanten bij elkaar te krijgen. In 1981 richtte hij The Indian Eagles op. Voor die tijd kende de muziekformatie een heel bijzondere samenstelling. Er waren namelijk naast hindostaanse ook creoolse en Hollandse leden in de band. The Indian Eagles bracht mix van chutney en Hindi pop met soca, merengue en andere caribische ritmes ten gehore. In 2001 traden The Indian Eagles op als eerste hindoestaanse band tijdens de Haagse Koninginnenacht. Tot het jaar 2002 heeft de band ieder jaar weer op de afsluiting van het grote Milan-festival gespeeld. In 2002 was het een bijzonder jaar voor de band. Niet alleen kreeg de band de TV More Award van het Caribische tv-station TV More. Ook werd de Milan Award uitgereikt. Toen de band ook nog de Golden Award kreeg kon de feestvreugde helemaal niet meer op. Er werden aan diverse zangers zangerressen een Life Time Awards uitgereikt nl : Edgar Panday van Pandero, Hans Jagbandhan van Diamonds 2000, Boegroe van Trafassie, Ramoertie Lachman van Amar Deep, Indra Ramcharan vanAmardeep, Oemar Wagid Hoesein en er waren ook jongeren die een erkenning kregen namelijk, Madhu Lallbahadoersingh, Aywan Soeroedjbalie en Dewindersingh Sewnath. Tot de aanwezigen  behoorden ook onder andere Hemant Lachman en Lalita Shamlal.

error: Kopiëren mag niet!