Eén miljoen voor gebouw NJP

Er is 1 miljoen Surinaamse dollars gereserveerd  op de begroting voor de opzet van het gebouw voor het Nationaal Jeugdparlement (NJP).  Jeugdparlementvoorzitter Darryl Boetoe zegt dat het streven erop gericht is om nog voor eind van dit jaar de eerste steen  te leggen. Het NJP maakt sinds haar oprichting in 2004 gebruik van lokaliteiten van Jeugdzaken, die gevestigd zijn op het terrein van het Cultureel Centrum Suriname (CCS). De regering heeft begin vorig jaar bij monde van president Desi Bouterse de jeugd een eigen pand belooft. Die belofte is inderdaad gedaan, maar de president kennende, weet ik dat hij alles zal doen om het waar te maken, zegt Boetoe. Ex−NJP−voorzitter en MC−assembleelid Melvin Bouva kreeg vorig  jaar maart van het staatshoofd de speciale missie dit project alvast te trekken, samen met de vader van de jeugd, Richenel Trustfull.  Boetoe zegt dat er vorig jaar aanbevelingen gedaan zijn om het gebouw te plaatsen in Zuid of Noord Paramaribo, vanwege de dichtbevolktheid van deze gebieden. Boetoe laat ook weten dat een NJP−delegatie en Bouva in afzonderlijke gesprekken deze zaak vorige week onder de aandacht van minister Adna hebben gebracht. Er is bij die gelegenheid een concreet voorstel gepresenteerd voor een perceel, waarop het nieuw pand zal verrijzen. Aan de minister is gevraagd er alles aan te doen dat het bedrag, dat op de begroting van 2012 is uitgetrokken voor het NJP  nieuwbouw, ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor dit project. Het nieuwbouw moet ook Suriname’s visitekaart worden naar de regio toe. De nieuwe faciliteiten moeten veel meer mogelijkheden  bieden voor de jeugd dan alleen maar  een geschikte ruimte om te vergaderen. “Het is daarom de bedoeling van deze nieuwe locatie een regionaal jongeren centrum te maken”, zegt Boetoe.

error: Kopiëren mag niet!