Advocaat in moordzaak Leming: “Beveiliging was heel goed tijdens de descente”

Rechter Daniëlle Karamatali heeft vrijdag omstreeks acht uur een plaatselijke schouw gehouden in de moordzaak, waarbij Jonathan Leming op 15 september is vermoord. Ook officier van justitie Carmen Rasam, advocaten Oscar Koulen en Nacatia San A Jong waren ter plaatse. Het slachtoffer is gestoken met een puntig voorwerp, vermoedelijk een schroevendraaier aan de Tawajaripolderweg. In deze zaak zijn twee verdachten aangehouden,  Andy B. en Jurney E. Naast moord c.q. doodslag wordt aan Jurney poging tot moord op Revano verweten.
Advocaat San A Jong gaf aan Dagblad Suriname te kennen dat de descente ongeveer 2 uren heeft geduurd. De raadsvrouw gaf aan dat zij nu een beter beeld hebben van wat zich op die dag zou hebben afgespeeld. Volgens de rechter was er verwarring ten aanzien van de bruggen. De verdachten hebben verklaard dat zij op twee verschillende bruggen hebben gevochten. Jurney was in een gevecht geraakt met Revano op een andere brug, terwijl Andy en het slachtoffer Leming op een andere brug stonden te vechten. Op een bepaald moment zijn Leming en Andy in de goot gevallen. De raadsvrouw gaf aan dat zij daar inderdaad twee bruggen hebben gezien. Maar toch nog vinden twee personen dat beide gevechten op een brug hebben plaatsgevonden.
Volgens de advocaat was de plaats waar de descente werd gehouden heel goed beveiligd. De politie was goed vertegenwoordigd. De raadsvrouw geeft aan dat het gewoon te merken was dat er sprake was van twee partijen. Toen de advocaten op de plaats arriveerden, voelden zij gelijk aan dat er een spanning was tussen de mensen onderling. “Het is een gevecht, zoals de inspecteur van daar heeft aangegeven, dat er al jaren een spanning is. De politie moet vaker naar deze buurt uitrukken.” De politie had de aanwezige mensen reeds bij voorbaat  gewaarschuwd. Volgens de raadsvrouw maakten enkelen uit de groep wel op-  en aanmerkingen tussendoor tijdens de descente. “Gelukkig was de politie in grote getallen aanwezig om zaken in goede banen te leiden.” Ook de raadsvrouw beaamde dat de beveiliging goed was geregeld.
Saskia Bandhan  
 

error: Kopiëren mag niet!