Een jaar cel geëist tegen vermoedelijke inbreker

De 25-jarige Leroy G., die steeds patronen van mensen wegnam, hoorde vrijdag een straf van een jaar tegen zich eisen. Openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte inbraak bij de verschillende benadeelden wettig en overtuigend bewezen. De eerste keer had Leroy 29 windbukspatronen weggenomen. Bij de tweede keer nam hij 819 hulzen weg en daarna weer 7.  Alsof dit niet genoeg was, nam hij de laatste keer een doos dynamiet, een pijpentang en een sporttas weg. Een politieman werd op de vorige zitting als getuige gehoord. Hij gaf aan dat de verdachte in een bosschage werd aangetroffen. Volgens de wetsdienaar waren de verdachten met hun tweeën. De tweede man had zich uit de voeten gemaakt.
Advocaat Nacatia San A  Jong betoogde in haar pleidooi dat haar cliënt heeft aangeven dat die tas waarin de spullen zaten van een oude man was. Die man had Leroy gevraagd om zijn tas naar zijn woning te sjouwen. Bij het zien van de politie rende de man weg, waarbij Leroy ook achter hem was gerend. De raadsvrouw verzocht de rechter om haar cliënt wegens gebrek aan bewijs vrij te spreken, zoniet om hem  een veel mildere straf op te leggen. Rechter Marie Mettendaf zal op 15 juni uitspraak doen in deze zaak. Opvallend in deze zaak is dat er steeds hulzen werden buitgemaakt. Leroy blijft aangehouden.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!