Hendrik Sakimin: ‘Nederlandse Europarlementariërs zijn koloniaal’

PL-parlementariër Hendrik Sakimin vindt dat het Europees Parlement zich bemoeit in interne aangelegenheden van Suriname. Wij hebben een democratisch gekozen president en zijn  bezig zaken in place te brengen rond de instelling van een Waarheidscommissie, zegt het assembleelid. Het gedrag van met name de Nederlandsers vertegenwoordigers in het  Europese Parlement vindt hij afkeuringswaardig. Hun houding typeert hij als koloniaal. Ze denken nog steeds te kunnen bepalen voor Suriname. Hij neemt zijn landgenoten kwalijk die zich lenen voor dit laatdunkend gedrag van de Hollanders en Nederland helpen de ontwikkelingen in Suriname te destabiliseren. Zij zorgen ervoor dat Suriname steeds een verlengstuk blijft van de ex-kolonisator. ‘Dat is de  krabbenmentaliteit, waarmee we  als natie nooit vooruit zullen komen. Suriname heeft de onafhankelijkheid cadeau gehad. We hebben er niet voor hoeven te vechten zoals andere volken. Daarom waarderen wij het proces van onafhankelijkheid niet en kiezen sommigen ervoor onder de heerschappij van Nederland te blijven’, aldus Sakimin.
 

error: Kopiëren mag niet!