Sluiting warung na controle door BOG

De dienst Milieu-inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is recent overgegaan tot sluiting van een warung aan de Koningstraat. Dit gebeurde nadat bij controle-werkzaamheden de inspectie stuitte op zaken die haaks staan op de vergunningsvoorwaarden.  Dagblad Suriname verneemt dat een team van milieu-inspecteurs afgelopen woensdag zich orienteerde zowel in de warung als in het woonhuis die beide op hetzelfde erf staan. Ook bleek de verkoopster geen beschermend kapje over haar hoofd te hebben en was zij ook niet gekeurd. Degene die gekeurd was bevond zich elders in het vertrek. Deze eetgelegenheid heeft dagelijks een behoorlijke aanloop van burgers en ambtenaren die er hun lunchpakketje ophalen.   De keuring van het BOG richt zich op milieuhygiënische aspecten, waarbij ook de fysieke ruimte in en rond de eetgelegenheid worden meegenomen. Daags na de sluiting heeft de eigenaar gewerkt aan de zaken die verbeterd moesten worden.  Edwin Olijfveld van de dienst Milieuinspectie zegt dat de inspectie onderdeel is van de reguliere controle  in eethuizen. Op de bon geslingerde eethuizen hebben gedurende de tijd dat zij gesloten zijn de ruimte om de gesignaleerde ongeregeldheden in orde te maken. Als de eigenaar van zo een eethuis weigert de instructies op te volgen kan de vergunning worden ingetrokken.

error: Kopiëren mag niet!