Bangbang Anda: ‘Sport en Jeugdzaken ontbeert uitvoeringscapaciteit’

Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft onvoldoende mankracht om het werk te doen. Dat zei Sportminister Bangbang Adna aan Dagblad Suriname tijdens een meeting met buurtbewoners van Sophia’s Lust.  Adna trof volgens Oesman Wangsabesari een ‘leeg’ ministerie aan.
De bewindsman zegt dat het bij de uitvoering misgaat. Zo heeft het departement een tekort aan zeker 200 sportleiders. Het ministerie zal daarom bij het begeleiden van sportorganisaties zoveel mogelijk werken met de buurtorganisaties.  ‘Ik trof een ministerie aan zoals het is. Ik zal zaken moeten gaan ontwikkelen.’
De vorige minister Paul Abena benoemde zijn bloedeigen broer Alfons Abena tot ‘Coördinator Sportaccommodaties’. Het ging om een nieuwe functie op het ministerie. Volgens minister Adna is hij geen enkel document van Abena komen aantreffen waarin hij zijn bevindingen over de sportaccommodaties landelijk heeft opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!