Roofmoordzaak Eersel naar laatste fase

Kantonrechter Alida Johanns heeft alle vier verdachten die terecht staan in de roofmoordzaak van de Nederlandse toerist Anthony Eersel die op 5 september 2011 van het leven werd beroofd, gehoord.
Een van de vier verdachten, Giovanni O. is reeds eerder op vrije voeten gesteld. Dit mede op grond van het feit dat er geen ernstige bezwaren tegen hem aanwezig waren. Giovanni heeft Furnen K. en Cliford L. aan de Romestraat afgezet. Later heeft hij zijn medeverdachten weer  opgehaald. Cliford bekende op de zitting dat hij Eersel heeft neergestoken. Hij gaf aan dat er geen sprake is van roofmoord. Cliford had een oude vete met het slachtoffer. Op die bewuste dag zag hij Eersel en liep vervolgens naar hem toe. Volgens verklaring van Cliford was Eersel hem geld schuldig. Op een bepaald moment raakten Cliford en Eersel in een worsteling. Cliford haalde plotseling een mes te voorschijn en bracht daarmee Eersel een steek toe. Furnen stond op een afstand. Toen hij merkte dat het slachtoffer neergestoken was rende hij samen met Cliford weg. Furnen heeft Giovanni opgebeld om hen op te halen.
De vierde verdachte Renold K. zou Furnen hebben opgebeld en een tip hebben gegeven dat er daar een dronken man met veel geld en een dikke ketting om zijn hals aanwezig was. De twee verdachten zijn toen gelijk naar de plaats  gereden om die toerist te beroven.
Na afloop van het verhoor verzocht advocaat Irvin Kanhai de rechter om de invrijheidstelling van Renold op te schorten cq op te heffen. De magistraat zal op 14 juni uitspraak doen omtrent het verzoek tot invrijheidstelling.  Op de volgende zitting zal het Openbaar Ministerie haar strafvoorstel presenteren.  Het drietal blijft aangehouden. Giovanni werd aangezegd om ook aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!