Saramacca droog ondanks regen

Landbouwgebieden in het district Saramacca zijn relatief droog gebleven ondanks de hevige regenvallen van de afgelopen dagen. Dit wordt nog eens bevestigd door zowel de landbouwers als districtscommissaris Arunkumar Ramdhani. Landbouwers leggen er de nadruk op dat de ontwatering van de trenzen en kanalen ruim van tevoren had plaatsgevonden. Het regenwater dat met bakken uit de hemel valt, kan  momenteel gemakkelijk zijn weg vinden naar de Saramaccarivier.
Volgens de burgervader zal hij verder werken aan de infrastructuur in het district, om de afvoer effectiever en efficiënt te doen plaatsvinden. Zo worden er op twee plaatsen waterkerende dammen geplaatst. Een komt aan de Larecoweg en de andere te Tijgerkreek. Bij zijn aantreden het afgelopen jaar had de dc als prioriteit gesteld om de infrastructuur in het district ter hand te nemen. Hij stelde voorop dat Saramacca overwegend een agrarisch district is. Een goed onderhouden infrastructuur is hierbij een heel belangrijke basis.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!