Oom ontkent gemeenschap met nichtje

“Mi zweri meester mi no doe neks nanga ing” zei de 41-jarige Patrick P. Hij wordt ervan verdacht zijn minderjarig nichtje te hebben misbruikt. Rechter Marie Mettendaf hoorde gisteren de zus van de verdachte. Zij gaf aan dat het slachtoffer een kleindochter is van haar tante. Het slachtoffer logeerde bij haar grootmoeder. ‘A meisje pooring  gi mi’ zei de zus. Zij heeft aan de grootmoeder van het meisje gevraagd hoe het meisje mager werd. Later vernam zij van een andere tante dat de verdachte haar seksueel misbruikt heeft. De rechter wilde weten wat de zus van de verdachte aan het meisje had gezegd. De getuige kon geen specifiek antwoord aan de rechter geven. Zij gaf te kennen dat het meisje er ziek uit zag.
De advocaat van Patrick verzocht de rechter voor de tweede keer om de verdachte in vrijheid te willen  stellen. Dit mede gelet op het feit dat er geen bewijs aanwezig is. De raadsman betoogde dat het bekend is dat het slachtoffer seksueel actief is. De raadsman haalde de rapporten van de gynaecoloog aan. De rechter wees het verzoek tot voorlopige  invrijheidstelling af. Op 8 juni zullen de grootmoeder en de vader van het meisje worden gehoord. Patrick blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!