Ressort Kwatta hunkert naar sportvelden Adna belooft samenwerking

Ressort Kwatta in Wanica smacht al lange tijd naar sportaccommodaties. Twee sportvelden uit het ressort zijn door jarenlange verwaarlozing gaan uitzien als overwoekerde weilanden. Ledigheid nam toe en op een bepaald moment wilden de bewoners verandering hierin zien. Brieven schrijven naar ex-minister Paul Abena leverde niets op. Parlementariër Amzad Abdoel die bekend is met de noden van de bevolking, stelde een nota op en vroeg minister Bangbang Adna van Sport- en Jeugdzaken om een bezoek te brengen om zelf met de bewoners te praten. Die ontmoeting vond afgelopen woensdagmiddag plaats thuis bij Abdoel.  Naast de bewindsman waren ook de leden Theo Vishnudatt, Oesman Wangsabesari en Refano Wongsoredjo aanwezig.
Jaiperkash ‘Jaikoe’ Alakhramsing, oud-topvoetballer, buurtbewoner en voorzitter van SV Amarjotie, vertelde de bewindsman heel erg blij te zijn dat hij door tussenkomst van Abdoel, binnen drie weken, tijd vrijmaakte om naar de noden van de bevolking te luisteren. ‘Ik heb dit nooit eerder meegemaakt’, zei Alakhramsing. Ook  Vishnudatt haalde dit punt tijdens zijn toespraak aan.
Abdoel legde uit dat in het document dat hij via Vishnudatt aan de bewindsman overhandigde, niet alleen de problemen en gevoelens, maar ook oplossingen zijn opgenomen. De oplossing om het voetbalveld te Beni’s NBM -project te herstellen moet in fases geschieden. Eerst zullen de velden schoongemaakt en opgevuld worden. Daarna zullen de doelen voorzien worden van netten en de velden omrasterd worden.  Aan de overheid wordt gevraagd om een handje te helpen bij het opzetten van een zaal en twee kleedkamers op het veld te Beni’s Project. De bewoners zijn bereid om een deel zelf te financieren en op zoek te gaan naar sponsoren en donoren.
Minister Adna zei dat hij open staat. Hij is bereid om samen met de bewoners naar een oplossing te zoeken. Aan Dagblad Suriname zegt de bewindsman dat hij het subsidiebeleid naar organisatoren toe gaat veranderen. Vroeger werd een deel van de begroting van de sportverenigingen gefinancierd. Daarna had het ministerie geen bemoeienis meer. Nu zal dat veranderen. Het ministerie zal continu in overleg zijn en resultaten willen zien. Als de vorderingen uitblijven, hoeft die vereniging niet meer te rekenen op financiële steun.

error: Kopiëren mag niet!