Henri Inderson: Kampioenschap ver buiten mijn bereik

Henri Inderson van biljartclub Ivoor staat vrij verassend op de eerste plaats van poule B, bij de Nationale Biljartkampioenschappen in de 2de klasse. Van de drie gespeelde partijen, heeft hij twee reglementair gewonnen en andere in winst weten om te zetten en staat op de eerste plaats met 6 punten. ‘Eerlijk gezegd heb ik, om gewoon een beetje body te geven aan dit toernooi, mezelf ingeschreven’ zegt Henri Inderson aan Dagblad Suriname. ‘Dus dat ik nu op plaats nummer 1 sta, is gewoon buiten mijn verwachting. Ik had 3 jaren lang niet meegedaan aan biljarten, dus daarom heb ik me dit jaar ingeschreven. Dus ik verwacht niet veel van dit toernooi. Met de positie die ik momenteel heb op de standenlijst, zal ik zeker de volgende ronde halen, maar verwacht niet meer dan dat’, zegt de biljarter van Ivoor.
‘Dus kampioen worden van de 2de klasse is niet haalbaar voor mij. Maar een 4de of 5de plaats zie ik wel zitten. Maar zie wel biljarters als de huidige kampioen Rayen Jiwalal, Ernesto Dors, Harold Brewster, die tot nog nu toe de hoogste moyenne heeft en Henk Chin A Foeng vechten voor het kampioenschap. Wat de biljartbond verder moet doen, is de biljartsport heel goed promoten bij de jeugdigen. Want de huidige biljarters vergrijzen, maar er is gewoon geen aanwas van nieuwe biljarters. Men moet gewoon in samenwerking met Sportzaken VOS-scholen gaan bezoeken om jeugdigen daar te motiveren om aan de biljartsport te beginnen. Hierdoor krijgt de biljartsport nieuwe gezichten, wat verder ook voor animo zal zorgen’, zegt Inderson.
 

Nr Naam

G

Pnt

01 Rayen Jiwalal

2

4

02 Farley Mohamedjoenos

3

4

03 Henk Chin A Foeng

4

4

04 Ernesto Dors

4

4

05 Harold Brewster

1

0

06 Ewald Kluis

2

0

Standenlijst Poule A

Nr Naam

G

Pnt

01 Henri Inderson

3

6

02 Roy Burleson

3

4

03 Ronnie Soerjoesing

2

2

04 Madjied Madhar

3

2

05 Harold Tirion

3

0

Standnlijst Poule B

Nr Naam

G

Pnt

01 James Soekijad

3

6

02 Roy Pawirodimedjo

4

3

03 Ewald Wongsoredjo

2

2

04 Micheal Chin A Foeng

3

2

05 Kenneth Braaf

2

1

Standenlijst Poule C

 
 
 
 

error: Kopiëren mag niet!