Alexander Buttner geblesseerd bij Vitesse

De aanvoerder van Vitesse Arnhem, Alexander Buttner, speelde tijdens de openingswedstrijd van de Parbo Bier Cup tegen Guyana slechts 30 minuten. Hij viel uit met een blessure. ‘Guyana speelde heel fysiek, terwijl wij dit niet gewend zijn in Nederland’, zei Buttner op de persconferentie na de wedstrijd. ‘Ik had last gehad van een spier in mijn knie en wilde daardoor geen risico’s nemen. We zullen zondag zien of ik speel of niet’, zei Buttner. Deze speler was vanwege zijn opvallende prestaties bij de Arnhemse club ook uitgenodigd om mee te doen aan de voorselectietraining van Oranje in verband met EK 2012. Jammer genoeg behoorde Buttner tot de groep eerste afvallers uit de voorselectie.
‘Het veld was zwaar, maar doordat we twee vroege goals hebben gemaakt is ons werk iets makkelijker geworden’, zegt hoofdtrainer John van der Brom van Vitesse. ‘Verder zijn we echt niet gewend om onder dit klimaat te voetballen. Toch moet dat geen punt zijn, omdat in Nederland het nu ook 30 graden is. De reis naar Suriname was ook lang en vermoeiend. Het veld was zwaar waardoor ons combinatiespel niet was hoe het wezen moest, maar desondanks hebben wij een goed resultaat neergezet. Over het spel van Guyana wisten wij niks en daarom is de wedstrijd iets aftastend gespeeld. Over de kwaliteiten van de Guyanese spelers kan ik gewoon niks zeggen, omdat ik mij alleen concentreer op mijn jongens. Er kunnen best wel talenten zitten die de Nederlandse top kunnen halen’, zei Van der Brom na de wedstrijd.

error: Kopiëren mag niet!