Monorath kijkt uit naar EU-besluit

De Europese Unie (E.U.) bekijkt of de gezamenlijke EU-ACP vergadering in Suriname of Guyana wordt gehouden. Parlementariër Harrish Monorath haalt aan dat hij tijdens de behandeling van de Amnestiewet in april in zijn betoog had aangegeven dat de perschef van de E.U. haar bezorgdheid had geuit over de wijze waarop het Amnestievraagstuk werd behandeld. De perschef had daar duidelijk moeite mee.
Monorath zegt heel blij te zullen zijn met de conferentie in Suriname, omdat het een diepgaande discussie op gang kan brengen, mede gezien het feit dat Suriname voorzitter is van de Caricom. Monorath zegt dat er al een poos een zware discussie is dat de Caricom de regering haar ondersteuning heeft toegezegd. Dit zal nu moeten blijken.
De EU is een mogendheid waarbij de G8 het grootste deel uitmaakt van de Europese landen. Hierbij moeten wij denken aan landen als o.a. Nederland, Duitsland en Frankrijk. Natuurlijk heeft Nederland volgens hem gelobbyd en wanneer er tussen deze landen stevige en sterke banden bestaan dan is het volgens de parlementariër begrijpelijk dat er gekozen zal worden voor eigen belang en niet voor het belang van Suriname.  Het DNA-lid zegt zich enorm te storen, wanneer mensen hier als een apenland doen en menen dat het buitenland niets kan bepalen in Suriname. Het verschuiven van de vergadering naar Guyana is alleen maar gezichtsverlies voor Suriname. Veel meer kan hij op dit moment niet zeggen, maar wat hij wel weet is dat landen die mensenrechten en de rechtsstaat hoog in hun  vaandel dragen, Suriname nu met de huidige ontwikkeling niet zullen ondersteunen.

error: Kopiëren mag niet!