Koppel veroordeeld wegens drugssmokkel

Het koppel Xiomara Neede en Clifton van Kallen zijn veroordeeld wegens drugsuitvoer. Neede gaat voor vier maanden de bak in en Van Kallen voor 10 maanden. Rechter Marie Mettendaf gaf aan dat Neede in verwachting was en toch het risico heeft genomen om 20 bolletjes in haar lichaam te proppen. De verdachten worden ervan verweten tezamen en in vereniging  1521 gram cocaïne te hebben uitgevoerd. Ook werden er twee pakken coke in de tas van Neede aangetroffen. Neede ontkende hiervan iets te weten. Zij gaf aan dat haar vriend Van Kallen haar die tas had gegeven.
Officier van justitie Nirmala Maikoe gaf aan dat de ambtenaren van het BID-team een geur roken waardoor zij het vermoeden kregen dat er iets vreemds in die tas was. Volgens de rechter is de binnenvoering van de tas verwijderd.  De cocaïne was op de bodem van de tas verborgen. De rechter gaf aan dat de tas zwaarder woog dan normaal. Ten aanzien van de tas gaf de rechter aan dat zij niet tot het overtuigend bewijs komt dat Neede iets wist.
Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar, een boete van SRD 2000 subsidiair 1 maand hechtenis tegen Neede . Van Kallen hoorde tegen zich eisen een celstraf van 12 maanden onder aftrek, en een boete van SRD 2500 te vervangen door 2 maanden hechtenis.
Advocaat Oscar Koulen betoogde om de dagvaarding nietig te verklaren en de verdachten op grond daarvan vrij te spreken. De raadsman gaf aan dat Neede niet op de hoogte was van de hoeveelheid. Zij kon haar vriend niet weigeren omdat hij zijn twee kinderen van wie hij niet de biologische vader is, verzorgt.  Neede was in verwachting en toch heeft zij gepoogd om het verboden spul mee te nemen. Van Kallen heeft zelf betaald voor de drugs en de ticket. De raadsman verzocht de rechter om zowel van Van Kallen als Neede een mildere straf te willen opleggen.
De rechter veroordeelde Neede tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk onder aftrek met een boete van SRD 1000 te vervangen door een maand hechtenis. Van Kallen kreeg een celstraf opgelegd van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een boete van SRD 2500 subsidiair een maand hechtenis. De verdachten werden op 2 maart 2012 aangehouden. Neede mag begin juli naar huis en Van Kallen wordt pas in januari van het volgend jaar in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!