BOG Influenza Hotline 24 uur bereikbaar

De hotline 08836643 van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) is 1x 24 uur bereikbaar, zegt waarnemend directeur Wim Bakker. De hotline is niet alleen ingesteld voor het melden van influeza besmettingen. De lijn staat open voor iedereen die zaken signaleert die de volksgezondheid kunnen schaden, zegt Bakker. Hij benadrukt dat de hotline er niet is om vragen te stellen over het gebruik van pillen en andere zaken waarvoor men eigenlijk naar een poli-arts moet. Deze telefoondienst is onderdeel van een totaal response-systeem dat in werking treedt zodra dat nodig geacht wordt. Bakker bevestigt dat de influenzavirus afkomstig is uit Frans Guyana. Het is via besmetting van de oosterburen Suriname binnengekomen. De ziekte wordt veroorzaakt door het A(H3) griepseizoensvirus en het A(H1N1) pandemische influenzavirus. De ziekte is erg besmettelijk en is gemakkelijk over te dragen van persoon op persoon onder andere door middel van hoesten. Bakker zegt dat er een mogelijk verband is tussen de regenperiode en het aantal  besmettingen met het griepvirus. Het is opmerklelijk dat in de kleine regentijd van november tot en met januari het ministerie van Volksgezondheid  een groot aantal denguebesmettingen had geregistreerd. In deze grote regentijd is het de influezabesmetting die er heerst.   Het is nog niet bekend hoeveel besmettingsgevallen er tot nog toe geregistreerd zijn. Feit is wel dat er een toenemend aantal meldingen zijn van koortsgevallen.

error: Kopiëren mag niet!