11-jarige meisje beschuldigt stiefvader van misbruik

Een 11-jarige meisje beschuldigde haar stiefvader (33)  van seksueel misbruik. Kantonrechter Marie Mettendaf hoorde gisteren het slachtoffer en de moeder van het slachtoffer op de zitting. Het 11-jarige meisje gaf aan dat de stiefvader haar heeft misbruikt toen haar moeder aan de Franse kant was omdat zij moest bevallen. Volgens het meisje heeft de vader gebruik gemaakt van die gelegenheid. De rechter verhoorde het meisje later in de raadskamer omdat zij vermoedelijk bang was.
Na afloop van het verhoor van het meisje getuigde de moeder dat zij van haar jongere zus te horen kreeg dat haar dochter misbruikt wordt door stiefvader, Johannes. De moeder bracht haar dochter naar een arts. De arts concludeerde dat het meisje meerdere malen vleselijke gemeenschap heeft gehad. De moeder vroeg het meisje wie aan haar lichaam zou zijn geweest. Het meisje gaf geen antwoord. Nadat de moeder het meisje voorhield dat zij haar bij haar vader in Nederland zou sturen noemde het meisje de naam van Johannes. De moeder barstte in tranen uit. Thuis aangekomen vroeg de moeder aan haar concubaan met wie zij samen met haar vier kinderen al 7 jaren samen woont, of hij daadwerkelijk het meisje heeft misbruikt. De verdachte ontkende en gaf aan dat het meisje voor hem liegt. Op een vraag van advocaat Lygia Palmburg gaf de moeder aan dat zij haar dochter nooit heeft bedreigd om haar mond dicht te houden bij de politie en niets te vertellen. De moeder gaf aan dat haar dochter hardhorend is. De rechter stelde deze zaak uit naar 8 juni. Op die dag zullen drie getuigen worden gehoord.  Zij wonen op Moengo. De magistraat gelastte medebrenging van die getuigen. Johannes blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!