Snijders schorst lidbonden Moederbond

Moederbond-voorzitter Errol Snijders heeft maar liefst 21 lidbonden van de vakcentrale geschorst. De rede voor de schorsing is het niet betalen van contributiegelden door deze lidorganisaties. De besturen van deze lidbonden hebben na afstemming met hun leden besloten geen gelden meer af te dragen aan de leiding van Moederbond, omdat zij geen vertrouwen meer hebben in de manier waarop de penningen worden beheerd. De lidbonden zijn nog steeds ongerust over berichten die tot vorig jaar nog in de publiciteit kwamen over het verkwistend gedrag van tenminste één lid van het Moederbond-hoofdbestuur. “Hij zou de penningen ten eigen bate aanwenden om persoonlijke schulden te betalen. Ook is nog bekend dat Moederbond schulden had bij grote firma’s voor de levering van voedingsbonnen. Dit, tot grote verbazing van de lidbonden die de gelden voor de bonnen trouw hadden afgedragen aan het hoofdbestuur.”
De vakbond bij Rosebel Goldmines is één van de geschorste lidbonden.  Voorzitter Freddy Brug nam deze bond enige tijd terug over van Errol Snijders. “De leden van deze bond hadden gevraagd om vervanging van de toenmalige leiding, omdat er een probleem bleek te zijn met het beheer van de contributiegelden. Deze  en andere grote bonden, zoals de Brandweerbond, hebben toen gemeend voorlopig geen gelden meer af te dragen totdat er duidelijkheid is in het penningenbeheer bij Moederbond.”
De brief over de schorsing is getekend door Snijders en zijn penningmeester Henk Blijd.   “Het is nog de vraag of het besluit tot schorsing op legitieme wijze is genomen.” De schorsing houdt volgens Brug onder meer in dat rechten van lidbonden, zoals het stemrecht, komen te vervallen. “Als meer dan de helft van de lidbonden geen contributie afdraagt en geschorst is, dan betekent het dat er iets mis is met de vakcentrale.” Brug komt terug op deze zaak en zal uit de doeken doen wat er loos is bij het management van deze vakcentrale.

error: Kopiëren mag niet!