Monorath merkt niets van ‘doe-jaar’

Vandaag is het precies twee jaren dat de burgers naar de stembus gingen. Volksvertegenwoordiger Harrish Monorath zegt terugblikkend dat hij geprobeerd heeft om de regering die hij heeft gekozen, te begeleiden. “Maar reeds in 2011 ging het goed mis toen de regering overging tot verhoging van de government take.” Verder geeft hij aan dat in de twee jaren die deze regering aanzit, reeds 11 ministers zijn vervangen. “The right man on the right place is niet gebleken.” Dat is volgens het DNA-lid nu ook niet het geval. Hij meent dat de ministers meer moeten presteren.
“Naast de minder prettige zaken zijn er ook positieve zaken geweest, zoals de verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening en algemene kinderbijslag. Ook is ondanks de koersdevaluatie, de koers stabiel gebleven en zijn gebieden ontwaterd.” Monorath vindt dat er op het gebied van onderwijs tot nu toe bitter weinig is gedaan. “Het sociaal contract dat de regering had gesloten met de Surinaamse samenleving, is niet gerealiseerd, evenmin de huizenbouw en werkgelegenheid. Voor de regering is het jaar 2012 een grote uitdaging, omdat het voor haar het doe-jaar is.” Het jaar is zes maanden oud en Monorath zegt niets gezien te hebben. Desondanks is zijn hoop erop gericht dat het goed zal gaan met ons land. De NS-parlementariër zegt nog steeds in het parlement te zijn om de regering te ondersteunen, ‘zolang het belang van het volk voorop wordt gesteld’.

error: Kopiëren mag niet!