6½ jaar cel wegens doodslag

In de moordzaak waarbij de 45-jarige Vincent Dakford aan de Kashmirstraat werd neergestoken, kreeg de 22-jarige Randy Rome een gevangenisstraf van 6 jaar en 6 maanden opgelegd. In deze zaak had de officier van justitie een straf van 7 jaar geëist. Zij achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.
De rechter was het eens met de officier. Ook zij achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen. Op 20 juli was een mobiele telefoon van Rome verdwenen. Hij had het vermoeden dat het latere slachtoffer, dat in hun bovenwoning verbleef, zijn toestel had weggenomen. Volgens de getuige Yvonne had Rome uit wraak de spullen van het slachtoffer weggegooid. Omdat het latere slachtoffer zijn spullen niet kon vinden, ging hij tekeer. Er ontstond een worsteling tussen Rome en Dakford, waarbij deze laatste werd neergestoken. Als gevolg van de opgelopen steekverwonding kwam Dakford te overlijden.
De rechter gaf aan dat twee getuigen verklaard hebben dat Rome het mes na een worsteling is gaan halen. De advocaat betoogde in zijn pleidooi dat de verdachte uit noodweer heeft gehandeld. Indien hij het slachtoffer niet had gestoken, zou hij zelf het slachtoffer van deze worsteling zijn geworden. Na het incident heeft Rome het slachtoffer zelf naar de SEH gebracht. De raadsman verzocht de rechter om de verdachte vrij te spreken c.q. te ontslaan van alle rechtvervolging. De magistraat verwierp het verweer dat de verdachte uit noodweer heeft gehandeld. Doordat het mes van boven werd gehaald, achtte de rechter bewezen dat de verdachte een grote kans heeft genomen. Rome beweerde steeds dat hij helemaal niet de intentie had om Dakfort van het leven te beroven. De rechter hield rekening met de leeftijd van de verdachte. Zij vonniste Rome tot een celstraf van 6 jaar en 6 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!