Geen 9, maar 6 jaar in 25 kilo drugszaak

De kantonrechter deed gisteren uitspraak in de 25 kilo drugszaak waarin 4 mannen terecht stonden. Het Openbaar Ministerie achtte tegen Royan Gomes en Carlos Hoever deelneming aan een criminele organisatie, uitvoer/ invoer van drugs en money laundering en het hebben van een illegaal wapen met scherpe patronen, bewezen. Zij eiste tegen elk van deze twee verdachten een gevangenisstraf van 9 jaar met aftrek. Hiernaast werd ook nog een geldboete van SRD 10.000 subsidiair 12 maanden hechtenis gevorderd. Het viertal wordt verweten  dat het 25.385 gram cocaïne heeft ingevoerd/ uitgevoerd.
De rechter was een andere mening toegedaan. Tegen de verdachte Gomes achtte zij bezit van de hoeveelheid drugs, money laundering en overtreding van de  vuurwapenwet wettig en overtuigend bewezen. De magistraat gaf aan dat zij niet tot het wettig en overtuigend bewijs komt met betrekking tot de criminele organisatie. Zij veroordeelde Gomes daarom tot 6 jaar celstraf met aftrek, een boete van SRD 10.000, subsidiair 12 maanden hechtenis. De rechter verklaarde het voertuig waarmee de verdachten de daad hebben gepleegd, verbeurd.
Tegen Hoever achtte de rechter het bezit van de hoeveelheid drugs en het bezit van een illegale wapen met patronen, wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 6 jaar met aftrek.
De derde verdachte, Mario Gazon, kreeg een straf opgelegd van 3 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Ten aanzien van de 25 kilo drugs was er geen bewijs aanwezig. Op de verdachte werd 0.60 gram coke aangetroffen. Hiervoor kreeg hij een straf van een maand opgelegd. De vierde verdachte werd vrijgesproken van de gehele tenlastelegging wegens gebrek aan bewijs.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!