Vier maanden gevangenisstraf geëist tegen rechercheur

De rechercheur van politie Bharat M., die reeds vijf maanden in voorarrest heeft doorgebracht, hoorde gisteren een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk, tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie (OM) achtte feitelijke aanranding van de eerbaarheid, mishandeling en bedreiging wettig en overtuigend bewezen. Het OM gaf tijdens het requisitoir aan dat de bardame Daniëlle zich buiten de bar bevond. Zij was in gezelschap van ene Pika. Op een bepaald moment liep Bharat naar haar toe en hield de bardame bij haar kruis vast. Daniëlle werd boos. Zij had een cup bier bij zich welke zij in het gezicht van Bharat gooide. De verdachte zou op zijn beurt een ferme klap aan Daniëlle hebben toegebracht. Hierna zou Bharat zijn dienstwapen te voorschijn hebben gehaald en vervolgens, naar zeggen van Daniëlle, op haar hebben geschoten. Zij verschool zich achter een wagen, waardoor het schot haar niet raakte.
Bharat M. gaf aan Dagblad Suriname te kennen dat hij onterecht vijf maanden in het gevang heeft doorgebracht. Hij gaf aan dat hij zich aan geen enkel strafbaar feit schuldig heeft gemaakt. Volgens Bharat heeft Daniëlle hem een wagen als tegenprestatie  gevraagd; dan zou zij de zaak intrekken. De verdachte gaf aan dat hij weet dat hij geen strafbare handeling heeft gepleegd, daarom heeft hij Daniëlle niets gegeven.
De verdediging verzocht de rechter om zijn cliënt van de gehele tenlastelegging vrij te spreken. De advocaat haalde aan dat de patholoog die de huls heeft onderzocht, niet tot de conclusie is gekomen dat de huls afkomstig is van het wapen van Bharat. Met betrekking tot feitelijke aanranding betoogde de raadsman dat de officier ontucht ten laste had moeten leggen.  Niemand heeft volgens de advocaat de mishandeling meegemaakt. Ook gaf de verdediging aan dat hij geen geneeskundig rapport in het dossier heeft aangetroffen. De advocaat vroeg zich af hoe de officier de mishandeling wettig en overtuigend kan bewijzen. Op grond van zijn aangehaalde gronden verzocht hij de rechter om Bharat vrij te spreken.
De rechter stelde deze zaak uit naar 13 juni. Op die dag zal de verdachte in de gelegenheid worden gesteld om zijn laatste woord te voeren en de magistraat zal direct vonnis vellen. Bharat die inmiddels op vrije voeten is gesteld, werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!