PCS-personeel smeert Blokland petitie aan

Meer dan 80 personeelsleden van het Psychiatrisch Centrum Suriname weten niet wat hun rechtspositie is.  In bepaalde gevallen gaat het om arbeiders die al langer dan 10 jaar op AO (arbeidsovereenkomst)-basis werken. Carmen Brondenstein, voorzitter van de Bond Personeel LPI, maakte van het kennismakingsbezoek van minister Michel Blokland gebruik om hem een petitie aan te bieden. In de petitie is verder opgenomen dat de BPLPI moe is om met een waarnemend directeur te onderhandelen. Ze vragen de kersverse bewindsman om ervoor te zorgen dat er een directeur in vaste dienst komt.
De bewindsman nam de petitie in ontvangst zonder commentaar te leveren. Aan Dagblad Suriname zei hij dat hij er voor een kennismakingsbezoek was. Hij was echter wel verrast door de petitie. ‘Maar ik ga daarop niet reageren.’
Niet lang voor de petitie mocht de bewindsman een oranje trui, pen en houten schaal met het logo van PCS erop in ontvangst nemen.  Na de presentatie van waarnemend directeur Dayasankar Mathoera zei Blokland dat het de instelling redelijk lukt om van het stigma van gekkenhuis af te komen. Ook de financiële administratie van het centrum kreeg bewondering. Blokland zal het PCS als voorbeeld stellen voor andere gezondheidsinstellingen.

error: Kopiëren mag niet!