Minov stort verschuldigd bedrag voor schoolbesturen

De bijzondere schoolbesturen aangesloten bij het Fibos hebben de hun toegezegde gelden van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) gehad.  Het geld is vorige week gestort, zegt penningmeester Rudie Kallidien van het Arya Dewaker-schoolbestuur. De schoolbesturen moesten in opdracht van het Minov bij de inschrijving vorig jaar juli slechts de helft van het totaal bedrag aan ouderbijdrage heffen. Ex-minister Raymond Sapoen beloofde de schoolbesturen dat zij het geld terug zouden krijgen voor maart 2012.  Het Minov nam dit besluit om ouders tegemoet te komen. De ouderbijdrage op de bijzondere scholen varieerde tussen de SRD 110 en SRD 130 per kind. Ouders mochten vorig jaar de helft betalen. Vanaf het komend jaar is het onderwijs op alle scholen gratis. Kallidien zegt dat het wachten nu is op de volgende tranche  van het Minov, vanwege de volledige afschaffing van de ouderbijdrage. De schoolbesturen hebben de gelden hard nodig om de exploitatiekosten te dekken.

error: Kopiëren mag niet!