Kettingtrekkers ingerekend

 De politie heeft de afgelopen week 5 koppels halskettingdieven ingerekend. De politie heeft een team samengesteld om de toename van halskettingdiefstal terug te dringen. Gebleken is dat burgers regelmatig slachtoffer worden van de zogenaamde ‘kettingtrekkers’. Deze criminelen opereren vaak met zijn tweeën op de bromfiets, waarbij de meerijder  gouden halskettingen wegrukt van de hals van slachtoffers. Door de aanhouding van deze criminelen zijn al 15 gevallen van halskettingdiefstal tot klaarheid gebracht. Er is ook een aantal bromfietsen in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten nog meer strafbare feiten gepleegd hebben dan die waarin zij al bekentenissen hebben afgelegd.
Een crimineel koppel is op woensdag 16 mei van dit jaar in de omgeving van de Kernkampweg door de politie aangehouden. De criminelen maakten gebruik van een blauw gelakte bromfiets om hun misdrijven te plegen. Kort voor hun aanhouding heeft één van de twee een gouden halsketting weggegooid die waarschijnlijk gestolen was. De volgende dag heeft een eerlijke burger de halsketting gevonden en overgedragen aan de recherche van het politiebureau Nieuwe Haven, die belast is met het onderzoeken  van de zaken. Belanghebbenden kunnen van maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00- en 15.00 uur, contact maken met de recherche van bureau Nieuwe Haven.

error: Kopiëren mag niet!