Uitmaker alarm gaat 3 jaar achter tralies

‘Meester, a strafu hei’, zei Roy Rattan aan de rechter na het aanhoren van het strafvoorstel van de officier. De openbare aanklager eiste 4 jaar cel tegen de verdachte voor het plegen van twee strafbare feiten. Rattan heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal middels inbraak. De vervolgingsambtenaar achtte  het feit met betrekking tot poging tot diefstal niet wettig en overtuigend bewezen. De diefstal achtte het Openbaar Ministerie wel bewezen en eiste daarop  een straf van 4 jaar met aftrek. De vervolgingsambtenaar tilde zwaar aan dit feit, omdat de verdachte ook voor andere zaken vervolgd wordt. De rechter was het eens met de officier. Ook de rechter sprak de verdachte voor de poging tot diefstal vrij. De magistraat week af van het strafvoorstel van de officier en legde een straf op van 3 jaar met aftrek. Rattan heeft bij het plegen van de diefstal eerst het alarmsysteem uitgeschakeld. De veroordeelde heeft de diefstal  op 14 september 2011 gepleegd.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!