Organisatoren Kwakoe willen Surinaamse ondernemers

Vlnr: Cyriel Eersteling, Hein Verwey en Dennis Rust
Het is Telesur gelukt, dus het moet andere Surinaamse ondernemingen ook lukken om via het Kwakoe Festival  Surineds te bereiken. Immers, Surinamers in Nederland zijn dankbare kopers die uit nostalgische overwegingen en het bevredigen van hun heimwee, graag Surinaamse producten kopen. Stichting Kofoe, de organisatie die dit jaar het Kwakoe Festival organiseert, benoemde drie Kwakoe stonfutu’s om Surinaamse ondernemers te interesseren mee te doen. Het gaat om Cyriel Eersteling, Hein Verwey en Dennis Rust. De drie heren vertelden gisteren in een ontspannen sfeer te Eco Resort hoe zij dit plan willen uitvoeren.
Na een onderbreking van een jaar wordt dit op twee na grootste multicultureel evenement weer nieuw leven ingeblazen. Hij komt in een nieuw jasje. Volgens Cyriel Eersteling worden Surinaamse ondernemers zoveel mogelijk bij elkaar gebracht op het Suriname Paviljoen. De optie blijf open om apart mee te doen, maar het komt de bedrijven goedkoper uit indien ze clusteren.
Eersteling legt uit dat hun focus niet alleen op de grote bedrijven ligt, maar ook op startende ondernemers tot zelfs ‘crafters’. Er is volgens hem een grote vraag naar Surinaamse producten in Nederland.
De reis-, verblijf- en standverhuurkosten moeten volledig door de bedrijven die willen meedoen, worden bekostigd. Eersteling geeft aan dat dit jaar het Kwakoe Festival niet een cent van de Nederlandse overheid krijgt.

error: Kopiëren mag niet!