Politieberichten KPS:

Handelszaken worden financieel genekt

De afgelopen periode is door de afdeling Fraude van de politie geconstateerd dat veel handelsbedrijven te maken krijgen met oneerlijke werknemers ,die knoeien met  bijvoorbeeld aan-of verkoopbonnen waardoor de bedrijven financieel ernstig benadeeld worden. De afdeling komt tot de conclusie van de toename op grond van die soort zaken die zij nu vaak voor onderzoek binnen krijgen. Na onderzoek blijkt vaak dat de oneerlijke werknemers niet snel zijn betrapt vanwege het feit dat de financiële controle systemen in de bedrijven slecht functioneren. Geadviseerd wordt dat de bedrijfsleiders deskundigen aantrekken om een goed financieel controle systeem voor ze op te zetten in hun bedrijf  om zo te voorkomen dat zij grote financiële schade oplopen als door criminele handelingen van werknemers. 

Kettingtrekkers ingerekend

De politie heeft het afgelopen week 5 koppels halskettingdieven ingerekend. De politie heeft een team samen gesteld om de toename van halsketting diefstal terug te dringen. Gebleken is dat burgers regelmatig slachtoffer worden van zogenaamde kettingtrekkers. Deze criminelen opereren vaak met zijn tweeën op de bromfiets waarbij de duo rijder  gouden halskettingen wegrukt van de hals van hun slachtoffers. Door de aanhouding van deze criminelen zijn al 15 gevallen van halskettingdiefstal tot klaarheid gebracht. Er zijn ook een aantal bromfietsen in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze aangehoudenen nog meer strafbare feiten gepleegd hebben dat die waarin zij al bekentenissen hebben afgelegd. Een van deze criminele koppel is op woensdag 16 mei van dit jaar in de omgeving van de Kernkampweg door de politie aangehouden. Zij maakten gebruik van een blauw gelakte bromfiets om hun misdrijven te plegen. Kort voor hun aanhouding heeft één van deze twee criminelen een gouden halsketting weggegooid die waarschijnlijk gestolen was. De volgende dag heeft een eerlijke burger de halsketting gevonden en overgedragen aan de recherche van het politie bureau Nieuwe-Haven,die belast is met het onderzoeken  van de zaken. Belang hebbenden kunnen van maandag tot en met vrijdag,tussen 09.00- en 15.00 uur, contact maken met de recherche van bureau Nieuwe-Haven.
Bromfietsdieven ingesloten
In twee afzonderlijke gevallen heeft de politie 4 vermoedelijke bromfietsdieven aangehouden en opgesloten. Afgelopen zaterdag deed de politie een inval bij een woning aan het Molenpad. In dat huis is de politie gestuit op gedemonteerde bromfietsen. Intussen is gebleken dat een van de bromfietsen op vrijdag 18 mei gestolen was aan de Koningstraat. In de andere zaak moeten twee jongemannen een bromfiets gestolen hebben op een parkeerterrein op het Nieuw-Haven complex. De bromfiets is terug gevonden en ondertussen terug gegeven aan de eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!