Acht jaar cel voor doodslag nicht

De kantonrechter deed gisteren uitspraak in de moordzaak waarbij de 16-jarige Meredith Dalfour op 13 juli 2011 om het leven is gebracht. De rechter  besliste anders dan de officier van justitie. Hij achtte geen moord, maar wel doodslag wettig en overtuigend bewezen. Hiervoor legde de rechter de 21-jarige Nancy Thomas, een nicht van het slachtoffer, een gevangenisstraf op van 8 jaar met aftrek. De vervolgingsambtenaar had moord bewezen geacht en eiste daarom 12 jaar tegen de verdachte. Het incident vond plaats aan De Boerbuitenweg. De verdachte heeft middels messteken het slachtoffer om het leven gebracht.
De advocaat had drie verzoeken gedeponeerd bij de rechter. Aan de hand daarvan verzocht hij de rechter om zijn cliënt vrij te spreken en subsidiair te ontslaan van alle rechtsvervolging.
De magistraat verwierp alle verweren van de raadsman. De rechter was de mening toegedaan dat Thomas door ene Marisca naar haar woning was gebracht om confrontatie te voorkomen. Thomas is echter toch naar huis gegaan met het noodlottige gevolg. Volgens Thomas speelde Dalfour ‘gangster’ in de woning van Thomas’ vader. Maar toch betuigde zij in haar laatste woord spijt. Zij gaf aan dat zij haar nicht niet wilde doden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!