Monorath wacht op officiële bedankbrief

Hoewel alle politieke signalen al zijn gegeven, wil Harish Monorath dat de coalitie hem officieel op de hoogte moet stellen dat zijn fractie niet meer gerekend wordt tot de regeringscoalitie. Pas als die brief binnen is, is de politicus bereid de oppositiebanken op te zoeken.
Het eerste signaal kwam van de president zelf. Hij zei tijdens een persconferentie dat hij op 30 leden in DNA  rekent. NS en BEP maken geen deel meer uit van de coalitie. Volgens Monorath is dit een duidelijke statement. Immers, het was de president die daar aan het woord was en derhalve kan worden aangenomen dat het officieel is.  Maar een epistel moet nog komen.
Ricardo Panka, fractieleider van de MC-fractie, zei eerder dat alleen coalitieleden voorzitter  kunnen worden van vaste commissies. Monorath is geen vaste commissievoorzitter meer van Handel en Industrie en Prem Lachman ook niet van Volksgezondheid.  ‘Hij mocht die mededeling niet doen’, vertelt Monorath. ‘Zo een besluit mag alleen in DNA worden genomen.’
‘Misschien wordt het tijd om de regering op een andere manier te begeleiden’, zegt de politicus. Hij vertelt dat zijn fractie, ondanks zij geen regeringsverantwoordelijkheid had, de regering toch is blijven ondersteunen. Ook toen andere coalitiegenoten zich incorrect gedroegen tegenover de NS-leden. ‘We konden ons alleen niet vinden in de amnestiewet en toen driekwart van de begroting naar OW ging. Als de samenwerking op politiek niveau wordt opgezegd, moet dat ons formeel worden medegedeeld, zodat wij weten hoe wij ons parlementair moeten opstellen.’
Maar het blijft niet bij een eenvoudig opgesteld epistel volgens Monorath. De bedankbrief moet door alle voorzitters van de MC worden ondertekend. ‘Bouterse alleen kan de samenwerking niet opzeggen. De brief moet ondertekend worden door Willy Soemita, Desi Bouterse en Jim Hok. Wij willen juridisch correct zijn.’
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!