Dharma Wanita Persatuan doneert aan vijf sociale instellingen en seniore burger

Enkele leden van de vrouwenorganisatie Dharma Wanita Persatuan tezamen met de Indonesische ambassadeur en diens echtgenote

Huize Til-Til, Stichting Matuku, Kinderhuis SIV, Rumas en Huize Simba zijn de vijf sociale instellingen die gisteren van de vrouwenorganisatie Dharma Wanita Persatuan van de Indonesische ambassade een donatie hebben ontvangen. Met uitzondering van Huize Simba hebben alle instellingen een enveloppe ontvangen. Hiernaast heeft de seniore burger bapak Salam een bedrag van SRD 1.000 geschonken. Er is een totaal bedrag van SRD 6.000 gedoneerd. Het geld heeft de vrouwenorganisatie kunnen ophalen bij de laatst gehouden liefdadigheidsbazaar. Een deel van het geld is opgestuurd naar de moederorganisatie in Jakarta, alwaar zij ook bezig is met sociale projecten.
Naar woorden van Ann Dragman van Dharma Wanita Persatuan is de organisatie de lijst die zij heeft van sociale instellingen in Suriname nagegaan. Hieruit is de groep van vijf samengesteld. “Wij onderwerpen de sociale instellingen niet aan bepaalde criteria, omdat elke organisatie die bezig is met de opvang van seniore burgers of met jongeren, geld nodig heeft. Wij gaan onze lijst af en waar de nood het hoogst is, aan die organisatie doen wij graag onze bijdrage”, vertelt Dragman aan DBS.
Het is de zesde keer dat de vrouwenorganisatie een donatie heeft gedaan aan sociale instellingen. Van de vrouwenorganisatie heeft Stichting Simba een wasmachine gehad. Van Revelino Amattarmidi, voorzitter van Stichting Simba, verneemt DBS dat veertig seniore burgers daar permanent verblijven en dat er hierdoor elke dag veel was is. “Vandaar dat wij precies hebben aangegeven wat wij op dit moment het hardst nodig hebben.” De sociale organisaties en bapak Salam zijn de vrouwenorganisatie heel erkentelijk met deze geste.

Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!