Parbo Bier Cup met Vitesse, Guyana en Surinatio

Achter de tafel zitten de organisatoren van de Parbo Bier Cup, en achter hen staan de spelers van Guyana, Vitesse en de Suriprofs. (foto: Regillio Derby)

De Parbo Bier Cup gaat steeds naar een hoger niveau. Kwamen vroeger laag geklasseerde ploegen uit de Eredivisie naar Suriname, dit jaar is een ploeg die Europees voetbal gaat spelen bij ons te gast. De nummer 7 van de Eredivisie, Vitesse Arnhem, is dit jaar een van de deelnemers van de Parbo Bier Cup. Zondag stelden ze hun plaats in de voorronde van de Europa League veilig. Ray Wimpel, voorzitter van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS), die dit toernooi samen met de sponsors Parbo Brouwerij en de SLM organiseert, zei dat het streven erop gericht is om steeds naar een ‘higher level’ te gaan. ‘Naast Vitesse doet ook mee de nationale selectie van Guyana, die nu tot de subtop in de regio behoort en volgende maand WK- kwalificatieduels moet spelen tegen Costa Rica en Mexico’, zei Wimpel gisteren op een persconferentie bij de Parbo Brouwerij. ‘Daarnaast heb je de combinatie van de Suriprofs en Natio. De Surinaamse jongens krijgen hierbij de gelegenheid om hun niveau op te trekken naar die van de Suriprofs.’
Volgens Wimpel en Marlon Telting, commercieel manager van de Parbo Brouwerij, hebben ze er alles aan gedaan om de ambiance in het Andre Kamperveenstadion tot een onvergetelijke te maken. Beide heren zeggen echter ook wel dat het weer het enige is dat hun zorgen baart. ‘Wij hebben het weer niet in handen. De organisatie is steeds bezig om het veld zo bespeelbaar mogelijk te houden. We zijn bezig constant bezig water van het veld weg te pompen, zegt Telting. ‘Na de wedstrijd zullen we meteen gaan werken aan het veld’, voegt Wimpel er aan toe. Telting verontschuldigde zich tegenover het voetbalminnend publiek dat er een tijdje geen Parbo Bier Cup was. ‘Door omstandigheden ging dat niet door, maar nu zijn we terug.’ Volgens Telting hebben ze dit jaar ook gedacht aan de consument, door een promotie-campagne op touw te zetten. Hierbij kunnen gewonene burgers VIP-kaarten winnen.
Wimpel vertelt verder dat de officiele opening van het toernooi zal geschieden met het zingen van het volkslied. Dit zal geschieden door Bryan Bijlhout. De aftrap wordt verricht door de vrouw van wijlen Cor Lie A Kwie, de grondlegger van SIVS. Dit toernooi wordt ook aan hem opgedragen. Behalve dat de SLM de delegaties van Vitesse en Suriprofs heeft gevlogen naar Suriname, gaan ze op alle drie speeldagen ook tickets verloten. ‘Per dag kan je twee tickets winnen. Om mee te doen moet je gewoon je toegangskaart bij je hebben’, legt Andy Vliese van de SLM uit. Er kunnen tickets gewonnen worden naar onder andere: Port of Spain, Aruba, Curacao, Amsterdam en Miami.
John van de Brom, die samen met Stanley Menzo, het trainersduo van Vitesse vormt, zegt dat ondanks de competitie van Nederland afgelopen is, zijn jongens gekomen zijn om dit toernooi te winnen. ‘Eenmaal op het veld, denken we alleen maar aan winnen. En dat zullen we op een sportieve manier doen’, zegt hij.
Dat Clarence Seedorf niet in de Surinatio selectie zit, komt omdat hij bezig is te onderhandelen met zijn toekomstige club. ‘Wie weet dat als de onderhandelingen vlot verlopen, hij vrijdagavond op het veld staat. Clarence houdt van zijn land en we sluiten verrassingen niet uit’, zei Wimpel hierop.
De Parbo Bier Cup begint vanavond om 20.00 uur in het Andre Kamperveenstadion met de wedstrijd tussen Vitesse en Guyana. Vrijdag speelt Surinatio tegen Guyana om 20.00 uur en zondag Surinatio tegen Vitesse om 18.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!