Project Schaakinstructie Coronie afgerond

Het project, Schaakinstructie Coronie, is zaterdag op de Openbare School 1 te Totness met een interne competitie afgesloten. Dit project is door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Surinaamse Schaakbond gehouden als onderdeel van het districtenplan van de bond. Gedurende  vier  weken zijn de  jeugdigen  van het district onder leiding van Roger  Matoewi en Michael Blaaspijp de leerstof van stap 1 bijgebracht. In eerste instantie waren er 48 kinderen, echter is het aantal door onder andere de schoolsituatie teruggelopen naar 22.
Bij de afsluiting waren aanwezig de onderdirecteur O.I.K., Rudie Esajas, hoofd Opleiding & Vorming, Ramdjan Ozir, coördinator Sportzaken Coronie Vincent Molly, schoolleider O.S. Totness, Anneke Djopawiro en de schaakinstructeur Michael Blaaspijp. De 5 winnaars en de jongste deelnemer (8 jaar) kregen elk als waardering voor hun inzet een eigen schaakset. Het toernooi werd gewonnen door Kenny Sylvester. Op de tweede plaats eindigde Rivaldo Soesman, derde werd Mitchell Pawirotaroeno, vierde Mitchella Soesman en vijfde Juan Nadiman.
Als garantie voor de continuïteit van de schaaksport werd een voorlopig bestuur samengesteld dat moet leiden tot een schaakclub in  het district. Anneke Djopawiro is als trekker aangesteld, terwijl de sportmedewerkers Vincent Molly en Joan Esajas als ondersteuners zullen dienen. Als aanzet  mocht het voorlopige bestuur alvast 10 schaaksets van onderdirecteur Esajas in ontvangst nemen.

error: Kopiëren mag niet!