Styx KG trekt aan het langste eind tegen Linco Linco nog niet klaar voor titelverdediging

Styx The Kuldipsingh Group heeft zondagavond sportieve wraak genomen op SCV Linco voor de verloren finale van vorig jaar. In de eerste topper van de hoofdklassenzaalvoetbalcompetitie dit seizoen won Styx met 5-2 van de titelverdediger. De ruststand was 2-2. In de tweede helft brak Styx door naar de overwinning. Voor Linco is de titelverdediging niet al te best begonnen. Uit 3 partijen heeft men al twee verloren. De eerste helft was gelijkopgaand (2-2). Maar in de tweede helft capituleerde Linco, die nog niet 100 % in ritme is voor dit seizoen. Furgell Pinas scoorde beide goals voor Linco, Gregory Righters (3x), Johanes Dankoi en Jurgen Pryor scoorden voor Styx. Deze ploeg heeft na 3 wedstrijden de volle winst en is koploper in de competitie.
In de andere hoofdklassenpartij leed SV Brasur haar derde verlies op rij. Sinds het vertrek van de basisspelers Romano Sordam (naar FC Inter Nacional) en Romeo Jomena (naar Styx) gaat het niet goed met de brandweerploeg. Van Shantidel verloor ze zondag met 3-6 na een 1-2-ruststand. Wensley Christoph (3x), Romano Nortan en Furgill Pinas scoorden voor Shantidel. Deze ploeg werd ook geholpen door de Brasur-speler Montaro Otaro met een goal. Voor Brasur scoorden Dwight Gentle (2x) en Reguillio Kemper.
In de Eersteklasse was Moksie met 8-2 te sterk voor Kismet na een 3-0-ruststand. Reffilio Ruimwijk (3x), Iwan Ave (2x), Jelany Djemesie en Valerio Wee Wee scoorden voor Moksie, Michel Playfair en Arantes Veira maakten de goals van Kismet. Na een 3-0-ruststand won Orkaan met 7-4 van Palo. Voor Orkaan scoorden Moammar Jessurun (3x), Raymond Misasie (2x), Raydall Schurman, Lorenzo Leter en een autogoal van Wensley Benjamin. Bij Palo waren de doelpuntenmakers Arantis Forster, Donovan Hok A Hin en Leroy Oron.
In de Tweedeklasse boekte Zwaluw’96 een 3-2-overwinning op FC Exces. De ruststand was 2-0. Vikash Jaddoe, Xavier Paragsing en Edward Stjeward scoorden voor Zwaluw, Saffier Faudjar en Regillio Springers voor Exces.
In de Veteranenklasse was Styx M&N beter dan Djogo 2000. Na een 2-2-ruststand won ze met 6-3. Derrick Slagveer (2x), Roberto Zebeda (2x), Alberto Doesburg en Gordon Tempico scoorden voor Styx M&N. Bij Djogo 2000 kwamen de goals van Gino Brandon, Benito Codrington en Guilliamo Ramautar. Styx 2 versloeg Pentagon 2001 met 9-3 na een 3-3-ruststand. Tinaldo Lupson (3x), Clifton Tjin Liep Shie (2x), Johannes Wouter, Robbert Perre, Steven Burgzorg en Ahmed Ashruf maakten de doelpunten voor Styx 2. Bij Pentagon 2001 waren Werner Blackson (2x) en Werner Stolk trefzeker. Wasgo won met 1-0 van SCSV Barka. Het gouden doelpunt viel in de eerste helft en werd gemaakt door Marsiano Ronokarijo.