Dochter dienstvrouw Mungra legt belastende verklaring af

De dochter van de dienstvrouw van Surindra Mungra heeft een belastende verklaring afgelegd in de zaak waarbij de politicus verdacht wordt van mensenhandel en seksueel misbruik van een minderjarig meisje uit Guyana. De dienstvrouw, Parbatie R., is ook aangehouden in deze zaak. Volgens de dochter, die vlak achter het huis van de moeder woont, heeft ze gezien hoe Mungra het 16-jarig meisje meermalen heeft betast. Ook is ze een aantal keren met hem meegegaan en daarbij steeds meer dan een half uur weggebleven. Daarom had de getuige de politie ingeschakeld.
In tegenstelling tot de verklaring van de dochter, vertelt een buurvrouw van één der verdachten, dat ze niets gezien heeft. Althans, ze heeft Mungra alleen op de locatie waargenomen, maar dat hij het meisje aangeraakt heeft of met haar is weggegaan, heeft ze niet gezien. Volgens de buurvrouw is wat in de politieverklaring staat, niet wat ze gezegd heeft.
Ook op deze zitting hebben de advocaten van Mungra het verzoek gedaan aan de rechter hem voorlopig in vrijheid te stellen vanwege zijn gezondheidstoestand. Dit verzoek is door de rechter, net als de vorige keren, afgewezen. Vanwege de gezondheidssituatie van Mungra zal deze zaak nu sneller afgehandeld worden. Op maandag 28 mei wordt de zitting voortgezet met het verhoor van nog vier getuigen.
Mungra is sinds 29 december 2011 aangehouden op verdenking van mensenhandel en seksueel misbruik. De dienstvrouw is aangehouden voor het verlenen van hand- en spandiensten. Op één van de zittingen medio maart dit jaar gaf het slachtoffer toe vleselijk gemeenschap te hebben gehad met de verdachte Mungra. Zij heeft ook andere bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd.

error: Kopiëren mag niet!