Bureau CDB-NDP vraagt ingrijpen paus Benedictus

Het Bureau CDB van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft in een schrijven aan het hoofd van het Vaticaan, paus Benedictus XVI, gevraagd het hoofd van de RK-missie in Suriname, monseigneur Wilhelmus De Bekker, en de huidige vicaris generaal, pater Choenie, terug te roepen. In de brief die getekend is door waarnemend voorzitter Gilly van Holt van de CDB-NDP, voeren de schrijvers aan dat de geestelijken het Surinaams volk dat op de partij van de huidige president heeft gestemd, ‘dom’ heeft genoemd. Dit wordt ervaren als een ernstige belediging.
De briefschrijvers voeren voorts aan dat Choenie de huidige president bespreekt alsof hij een moordenaar is, zonder dat het bewijs daarvoor geleverd kan worden.  Ter voorkoming dat zaken volledig uit de hand lopen, vragen de briefschrijvers aan de paus om deze geestelijken uit Suriname terug te roepen  en een ander land aan te wijzen om hun geestelijk werk te doen.
De briefschrijvers zeggen ervan uit te gaan dat het hoofd van een Christelijke kerk in de eerste plaats als taak heeft de verzorging van het geestelijke leven van de volgelingen en uitbreiding door andersdenkenden te overtuigen. De bemoeienis van de geestelijken heeft volgens de briefschrijvers niets te maken met hun ambtsopdracht en daarover maken zij zich ongerust.

error: Kopiëren mag niet!