Bussen OBS zijn doodskisten

‘Leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) zijn niet meer in staat  om hun passagiers op een kwalitatieve manier te vervoeren. De bushouders moeten beter betaald worden, zodat ze onderdelen van de beste kwaliteit kunnen kopen. Door de slechte betaling zijn de OBS-leden niet langer in staat om dit te doen. Hun bussen worden rijdende doodskisten.’ Dit legde OBS- voorzitter Kenneth Themen gistermorgen in hotel Krasnapolsky uit. OBS vraagt de regering om een verhoging van alvast 15% voor al haar tarieven.  Dit percentage is gebaseerd op het inflatiecijfer van 2011. Als het aan de leden ligt, verhoogt de overheid de tarieven met 40%.
Themen zegt dat de kosten van levensonderhoud, vervanging van busonderdelen en brandstof steeds hoger zijn geworden. Bushouders kunnen door de steeds stijgende prijzen het hoofd moeilijk boven water houden. Voordat het te laat is, trekken de bushouders aan de bel.
Aan de hand van voorbeelden probeerde Themen duidelijk te maken hoe moeilijk bushouders het hebben. De OBS heeft de afgelopen 5 jaren niet één keer om een verhoging gevraagd. De tijd is nu rijp en volgens Themen kan niemand de bond kwalijk nemen als om 15% verhoging wordt gevraagd. ‘Dit is een verhoging die bijlange na niet voldoende is, maar het is alvast een eerste stap.’
Bestuurslid Earvin Simons legt aan Dagblad Suriname uit dat door de slechte betaling bushouders misschien nog winstgevend kunnen draaien, maar dat er dan niets met de bus moet gebeuren. Om toch winstgevend te zijn, zijn de meeste bushouders naast chauffeur ook monteur. ‘Als we zaken zouden uitbesteden, zouden we nooit uitkomen’, aldus Simons.

error: Kopiëren mag niet!