Stichting Miliendia Thuiszorg traint voor waarborg kwaliteitszorg

Na de certificering van een groep van dertig cursisten in de thuiszorg, heeft Stichting Miliendia Thuiszorg (SMT), gevestigd te Uitvlugt, gemeend om haar eerstvolgende training te hebben in oktober dit jaar. Al jaren wordt deze training een keer per jaar verzorgd, maar met het recent behaalde succes, heeft de stichting het voornemen dit jaar nogmaals een training te verzorgen. De trainingen kunnen gezien worden als een bijscholing voor personen die reeds een certificering hebben in de thuiszorg. “Het streven is om de kwaliteitszorg van seniorenburgers volgens internationaal aanvaardbare standaarden te brengen naar de klant toe en deze te waarborgen”, vertelt HR-manager Michelle Flu van Stichting Milienda. “Dus personen die nog niet bezig zijn in deze branche, kunnen niet meedoen aan onze trainingen. Enig vereiste is dat de cursisten reeds bezig zijn in de zorg.”
 SMT is een particuliere thuiszorgorganisatie voor professionele verzorging in de eigen vertrouwde thuisomgeving van de cliënt. Haar missie is de levenskwaliteit van mensen (senioren en jongeren) die door ziekte en lichamelijke en/of geestelijke beperking hulpbehoevend zijn, te behouden of te verbeteren. De stichting biedt verzorging, verpleging en begeleiding naar internationale verpleegstandaarden en op maat aangepaste zorg gericht op de wensen en behoeften van de individuele cliënt.
 De zorg voor senioren omvat hulp bij het opstaan, baden, aankleden, koken en huishoudelijke werkzaamheden. Bij de moeder- en kindzorg horen begeleiding en verzorging van moeder en kind in de kraamperiode en na keizersnee of bevalling met complicatie en specialisatiezorg. Wondverzorging, toedienen van medicamenten (ook injecties), diabetenzorg en –educatie en post-operatieve zorg na een beroerte behoren ook tot de diensten.
 Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!