Styx versus Linco eerste topaffiche zaalvoetbacompetitie


De Anthony Nestysporthal huisvest zondagavond de eerste clasico van het nieuw seizoen van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Tegenover elkaar staan om 19.30 uur de finalisten van vorig jaar, te weten Styx The Kuldipsingh Group en SCV Linco. Een wedstrijd tussen deze twee aartsrivalen levert altijd vuurwerk op. Afgelopen seizoen won Linco de finaleserie van Styx met 2-1 en werd kampioen. Styx-coach Maikel ‘Bara’ Peel is net als zijn jongens erop gebrand om van Linco te winnen. ‘We willen ons revancheren voor het geleden verlies in de finale en zijn daarom gebrand om te winnen’, zegt hij. Chuck Abas, secretaris van Linco, zegt dat ze Styx ook dit seizoen als hun grootste concurrent zien in de competitie. ‘Ze hebben goede aankopen gedaan en je moet altijd 100 % geconcentreerd zijn op de wedstrijd, als je tegen Styx speelt’, zegt Abas.
Zowel Peel als Abas zeggen dat hun ploeg zich niet extra heeft voorbereid op het titanenduel van zondag. ‘We hebben ons normaal voorbereid naar de wedstrijd toe. Daar we pas nog twee wedstrijden hebben gespeeld, zit de ploeg nog niet volledig in ritme. Vooral de nieuwe jongens moeten wennen aan het spelsysteem van ons’, zegt Peel. Styx heeft dit seizoen onder andere jongens als Jurgen Pryor en Romeo Jomena binnengebracht. ‘Ze zijn topzaalvoetballers, maar ze moeten nog wennen.’ Abas zegt dat ze niet extra hebben getraind voor dit duel tegen Styx. ‘Het enige wat mijn jongens moeten doen, is zich volledig concentreren op de wedstrijd.’ Ook Linco is nog niet 100 % voorbereid op de competitie. ‘We zijn nog niet 100 % voorbereid op het nieuwe seizoen. Ik denk dat we tussen de 70 % en 80 % zitten. Ook de nieuwe jongens moeten wennen aan het spelsysteem van Linco. Dit jaar hebben we Ivan Somoredjo, Guillermo Sordjo en Sergio Moentari toegevoegd aan ons team’, zegt Abas.
In tegenstelling tot Styx, die haar beide wedstrijden heeft gewonnen, heeft Linco een steekje laten vallen. Ze hebben gewonnen van Wasgo, maar verloren verrassend van Boulanche. ‘Na de verliespartij hebben we gesproken met de jongens. Daar zijn er harde afspraken gemaakt voor de rest van het seizoen, waarbij de jongens de zaak heel positief en serieus aankijken’, zegt secretaris Abas van Linco. Voor trainer Peel is elke wedstrijd een topwedstrijd, daar elke ploeg komt voetballen tegen Styx. ‘We moeten met een ieder oppassen’, zegt Peel.

error: Kopiëren mag niet!