Sport- en Jeugdzaken start met boksproject

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft vanaf woensdag 16 mei een jongerenboksproject opgezet met scholieren. De Cubaanse bokstrainer Lazaro Lugo Rodriguez, die gedurende de afgelopen periode was ingezet bij de Surinaamse Boksbond en het Nationaal Leger,  is belast met de begeleiding van deze jongeren, terwijl ook assistentie wordt verleend vanuit eerdergenoemde bond. De bedoeling van dit project is om jonge boksers te ontdekken, trainen en klaar te stomen voor wedstrijden. De locatie is vooralsnog het Will Axwijcksportcentrum. Op een later tijdstip, wanneer dit project verder is ontwikkeld, zal deze activiteit verplaatst worden naar een andere locatie. De trainingsdagen zijn: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Deze week zal slechts op de openingsdag en vrijdag 18 mei a.s. getraind worden. Vanaf volgende week zijn er vier trainingsdagen. De verwachting is dat meer jongelui zich zullen aanmelden om te leren boksen, omdat in de registratieperiode de belangstelling groot was.

error: Kopiëren mag niet!