Belfort heeft 30 veiligheidsmannen

‘Ik wil daarover niet uitwijden. U kunt 1 of 2 tellen en toch vragen stellen. U kunt ook nul tellen en ook daarover vragen stellen. U kunt vragen stellen, maar ik onthoud mij van enig commentaar daarop.’ Dit zei minister Edward Belfort op de opmerking dat hij met 10 veiligheidsmannen rondloopt. Volgens binnengekomen informatie beschikt de bewindsman over 30 veiligheidsagenten.
Belfort zegt dat hij zich veilig voelt. Hij gaat en staat waar hij wil. ‘Het Korps Politie Suriname staat tot mijn beschikking. KPA, telt u hoeveel leden daar zijn. BBS, telt u hoeveel leden daar zijn, begrijpt u? Al deze mensen zijn ter beschikking van mij.’  Volgens de bewindsman telt de CIVD ook veiligheidsmannen en die staan ook tot zijn beschikking.  Ook leden uit het Korps Brandweer Suriname (KBS) staan tot zijn beschikking. ‘Hier ben ik in het huis van KBS. Ik voel me hier thuis. Een paar van ze hebben ook vuurwapens toch? Telt u maar, ze zijn allemaal ter beschikking van mij.’ Een telefoontje naar de brandweer leert evenwel dat geen enkele eenheid van de brandweer wapens draagt.
De bewindman zei later dat hij het gesprek op niveau wilde houden; hij weet echter niet welk niveau de journalist heeft.
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!